Тиквена крем супа
Продукти:
500 гр. тиква
200 гр. моркови
¼ целина
1 скилидка чесън
1 с.л зехтин
сол
пипер
риган
Начнин на приготвяне:
- Избелете и нарежете на едро тиквата, морковите и целината. Поставете ги в дълбока тенджера заедно с чесъна и ги залейте с вода, около 2 пръста над заеленчуците (2-3 ч.ч вода). Прибавете зехтина и щипка сол.
- Щом зеленчуците омекнат ги пасирайте с кухненски пасатор директно в тенджерата, като преди това сте изключили котлона. Прибавете 1 ч.л изсушен риган, сол и пипер на вкус. Върнете сместа на котлона и оставете да се вари още 3-4 мин. Ако супата ви се струва твърде гъста прибавете вода, ако е твърде течна – варете повече време до получаване на желаната гъстота.
Супата се поднася с ароматни крутони