Солени курабийки с маслини

Солени курабийки с маслини

 

Продукти:

 

2 ч.ч брашно

1 ч.л бакпулвер

1 ч.л захар

60 гр. масло

1 яйце

1 ч.ч мътеница/айрян

1 ч.л чесън на прах

щипка лют кайенски пипер

щипка сол

1 с.л изсушен риган

1 ч.л изсушен розмарин

1 ½  ч.ч  настърган кашкавал

½ ч.ч нарязани зелени маслини

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • В купа смесете брашното, захарта, солта и подправките. Към тях прибавете охладеното и нарязано на кубчета масло. Месете с ръце до получаване не ронлива консистенция, подобно на пясък.

 

  • Прибавете останалите съставки: мътеницата/айряна, нарязаните на ситно маслини и ситно настъргания кашкавал. Месете до получаване на леко лепкаво тесто.

 

  • Оформете курабийките като топчета, а след това ги сплескайте. Поставете ги върху тава, постлана с хартия за печене. Намажете повърхността им с разбитото яйце.

 

  • Големината на курабийките определя времето за печене. Поставете ги в предварително загрята на 200°С фурна и печете 25мин. или до получаване на златист загар.

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.