Мачкани картофи

Мачкани картофи

 

 

Продукти: 

 

400 гр. картофи

масло

1 скилидка чесън

сол

риган

розмарин

зехтин

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Сварете почистенинте, но необелени картофи. Щом са готови ги поставете в тава върху хартия за печене. С помощта на преса за картофи и лекнатиск ги смачкайте.

 

  • Върху всеки картооф поставете по 2 малки кубчета масло, капнете по няколкко капки зехтин, поръсете ги с риган, сол и мало чесън. Поставете по 1 листенце розмарин върху някои картофи. 
  • Печете в предварително загрята на 180°С  фурна до получаване на златист загар.  

 



1 thought on “Мачкани картофи”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.