Крем супа от червена леща с печено пикантно кашу

Крем супа от червена леща с печено пикантно кашу

(6 порции)

Продукти:

 

1 ½  ч.ч червена леща

½   глава лук

2 моркова

½ корен от куркума / 1 ч.л куркума на прах

1 ч.л къри

сол

пипер

2 с.л олио

 

 

2 ч.ч (250гр.) сурово кашу

2 с.л кокосово масло

2 ч.л къри

½  ч.л кайенски пипер

½  ч.л сол

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Настържете морковите, корена от куркума и  нарежете лука на ситно. Запържете ги за 2-3мин. в мазнина.

 

  • Към тях прибавете 1л. вода и измитата червена леща. Прибавете кърито на прах и овкусете със сол и черен пипер.

 

  • Оставете лещата да се вари около 30мин. или докато омекне. Пасирайте с блендер, кухненски робот или пасатор.

 

  • Накиснете кашуто в топла вода поне за 30мин. преди да го овкусите.

 

  • Отцедете кашуто и овкусете с подправките и разтопеното кокосово масло. Печете в предварително загрята на 180°С фурна за 10-12мин, като от време на време ги разбърквате.

 

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.