Кайзершмаррн [Kaiserschmarrn]
Продукти:
4 яйца
250 гр. брашно
1 с.л захар
500 мл. прясно мляко
1 ч.л екстракт от ванилия
щипка сол и портокалова кора
пудра захар
Начин на приготвяне:
- Разбийте жълтъците, захарта, прясното мляко, портокаловата кора, ваниловия екстракт и брашното до получаване на гладка смес.
- В друга купа разбийте белтъците на сняг като добавите и щипка сол.
- Прибавете белтъците към другата смес, като я изсипвате на порции и бъркате внимателно с дървена лъжица.
- Разтопете малко масло в тиган на средно силна степен и изсипете 1-2 черпака от сместа. Щом „палачинката“ получи златист загар от долната страна я обърнете, като може преди това да я разрежете наполовина, за да ви бъде по лесно. След като и другата страна стане златиста, я накъсайте или нарежете на различни по големина парченца.
- Поръсете обилно с пудра захар и поднесете с малко сладко от сливи.
Любимият ми десерт! Перфектно приготвен от Борислава Пейчева!
🙂