Домашен хляб със сушени домати и маслини

Домашен хляб със сушени домати и маслини

 

Продукти:

 

Тесто:

200 гр. бяло пшенично брашно

50 гр. пълнозърнесто брашно

5 гр. прясна мая

200 мл. вода

1 ч.л сол

1 ч.л мед

 

Пълнеж:

80 гр маслини

80 гр. сушени домати

1 скилиднка чесън 

1-2 с.л риган 

 

1 яйце (за намазване)

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Разтворете маята във водата, която трябва да е на стайна температура и прибавете меда към нея. Оставете я настрани, за да шупне.

 

  • Смесете двата вида брашно и солта. Към тях прибавете и вече шупналата мая. Смесете добре съставките, загърнете купата с кърпа или фолио и я оставете на топло място поне за 2-3 часа, докато втаса тестото. 

 

  • Щом тестото е готово го разточете в правоъгълна форма. Смесете накълцаните сушени домати и маслини с ригана и ги посипете равнмомерно върху тестото. Навийте го на руло, разрежете през средата и го преплетете.

 

  • Намажете хляба с разбитото яйце и печете в предварително загрята на 220°С за 15 мин.

 

 

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.