Джинджифилова торта с канелен крем
Продукти:
350 гр. брашно
330 гр. захар
3 яйца
200 гр. масло
200 мл. течна готварска сметана
1 ч.л сода бикарбонат
1 ч.л бакпулвер
щипка сол
2 с.л мед
1 с.л екстракт от карамфил и мандарина
1 с.л сок от мандарина
кора от мандарина
3 с.л захаросан джинджифил
1 с.л канела
1 с.л джинджифил на прах
2 ч.л индийско орехче
За крема:
400 гр. заквасена сметана
300 гр. крема сирене
80-100 гр. пудра захар
2-3 с.л канела
Начин на приготвяне:
- Смесете сухите съставки(брашно, сода бикарбонат, бакпулвер, подправки,сол). В друга купа разбийте яйцата, захарта, маслото и настърганата кора от мандарина докато стане пухкава смес. Към нея прибавете сока от мандарина, екстракта от карамфил и мандарина, сметаната и разбъркайте.
- Прибавете сухите съставки към останалата смес като ги прибавяте на малки дози докато разбивате с миксер. След като се получи хомогенна смес прибавете накълцания на ситно захаросан джинджифил и разбъркайте внимателно.
- Изсипете сместа в леко намазнена форма за торта и печете във фурна загрята на 180°С за 25-30 или докато получи кафеникав загар. След като блата се охлади го разрежете наполовина.
- Смесете всички съставки за крема и ги разбийте с миксера докато се получи гладка смес. Намажете първия блат с половината от сместа, а с другата половина – втория. Декорирайте по избор.