Домашна гранола
Продукти:
300-400 гр. мюсли
100 гр. сурови бадеми
100 гр. сурови лешници
50 гр. сурови орехи
100 гр. сушени боровинки
50 гр. годжи бери
3 с.л кокосово масло
4 с.л кленов сироп/мед
30 гр. конопено семе
2 ч.л индийско орехче
3 ч.л канела
1 с.л ванилов екстракт
щипка сол
Начин на приготвяне:
- Към мюслито прибавете ядките, конопеното семе, индийското орехче, канелата, кленовия сироп, солта, екстрактът от ванилия и кокосовото масло. Смесете добре съставките и разстелете сместа върху тава, предварително покрита с хартия за печене.
- Печете в предварително загрята на 190°С за 10-15мин. или докато гранолата получи златист загар. Разбърквайте от време на време сместа, за да не загори. Щом е готова прибавете сушените боровинки и годжи бери. Разбъркайте добре.
- След като гранолата се охлади можете да я поставите в буркан и по този начин да я съхранявате.
Поднесете с кисело или прясно мляко.