Мини ябълкови кроасанчета

Мини ябълкови кроасанчета

 

Продукти:

 

1 ябълка

1 яйце

1 лист бутер тесто

30-40 гр. масло

3 ч.л канела

¼ ч.ч кафява захар

шепа орехи

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Леко разточете бутер тестото, разрежете го наполовина, а след това изрежете триъгълници.

Мини ябълкови кроасанчета

 

  • Разтопете маслото и намажете всеки триъгълник. Поръсете със захарта, канелата и орехите.

 

  • В краищата на бутер тестото поставете нарязаните на полумесеци ябълки и завийте.

 

  • Поставете хартия за печене върху тава, наредете кроасанчетата, намажете повърхността им с разбитото яйце и поръсете с малко захар. Печете в предварително загрята на 180°С за 10-15 минути.

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.