Ябълкови розички

Ябълкови розички

Продукти:

 

1 ½ ябълки

1 лист бутер тесто

крема сирене

½ лимон

захар

канела

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Разполовете ябълките и с лъжичка издълбайте сърцевината. Нарежете ги на тънки резени и залейте със сока на ½ лимон. Сложете ги в микровълнова фурна за 1мин, за да омекнат.

 

  • Нарежете бутер тестото на 4-6 ленти, а тях разрежете наполовина през средата. Намажете всяка лента с крема сирене, поръсете я със захар и канела. Наредете резените ябълки върху бутер тестото, като ги застъпвате. Завийте на руло и ги сложете в леко намазнени формички за мъфини.

 

ябълкови розички

 

  • Печете на 160°С във фурна с вентилатор за около 30мин.

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.