Пръчици от френски тост

Пръчици от френски тост

Продукти:

 

8 филийки дебел хляб

4 големи яйца

1 ч.ч сметана

2 ½  ч.л канела

1 с.л захар

1 с.л екстракт от ванилия

масло

кленов сироп ( сервиране )

 


Начин на приготвяне:

 

  • Нарежете филйиките на пръчици.

 

  • В голяма купа разбийте яйцата, сметаната, канелата, захарта и ванилията. Потопете всяко парче хляб в яйчната смес, като ги обръщате, за да се покрият от всички страни със сместа. Не ги задържайте за дълго време в сместа, тъй като ако се напоят твърде много ще се разпаднат.

 

  • Загрейте тиган на средна температура и добавете 2-3 с.л масло. След като маслото се разтопи, поставете няколко пръчки в тигана. Гответе до получаване на златист загар от двете страни.

 

  • Поднесете пръчиците със заливка от кленов сироп.

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.