Пръчици от френски тост
Продукти:
8 филийки дебел хляб
4 големи яйца
1 ч.ч сметана
2 ½ ч.л канела
1 с.л захар
1 с.л екстракт от ванилия
масло
кленов сироп ( сервиране )
Начин на приготвяне:
- Нарежете филйиките на пръчици.
- В голяма купа разбийте яйцата, сметаната, канелата, захарта и ванилията. Потопете всяко парче хляб в яйчната смес, като ги обръщате, за да се покрият от всички страни със сместа. Не ги задържайте за дълго време в сместа, тъй като ако се напоят твърде много ще се разпаднат.
- Загрейте тиган на средна температура и добавете 2-3 с.л масло. След като маслото се разтопи, поставете няколко пръчки в тигана. Гответе до получаване на златист загар от двете страни.
- Поднесете пръчиците със заливка от кленов сироп.