2 вида ароматен зехтин
Пикантен зехтин с розмарин
В чиста стъклена бутилка поставете 1 скилидка чесън, 1 щипка чили и 1-2 клонки розмарин. Залейте ги с 200-300мл. зехтин и поставете бутилката на тъмно и хладно място. До 1 седмица зехтинът ще е вече прекрасно ароматизиран и готов за употреба. Можете да го използвате за овкусяване на печени картофи, печени зеленчуци и др.
Ароматен зехтин с риган и мащерка
В чиста стъклена бутилка поставете няколко зърна черен пипер, 1 стрък розмарин и 1 стрък мащерка. Залейте ги с 200-300мл. зехтин и поставете бутилката на тъмно и хладно място. До 1 седмица зехтинът ще е вече прекрасно ароматизиран и готов за употреба. Можете да го използвате за овкусяване на риба, салати и др.