2 вида ароматен зехтин

2 вида ароматен зехтин

Пикантен зехтин с розмарин

 

В чиста стъклена бутилка поставете 1 скилидка чесън, 1 щипка чили и 1-2 клонки розмарин. Залейте ги с 200-300мл. зехтин и поставете бутилката на тъмно и хладно място. До 1 седмица зехтинът ще е вече прекрасно ароматизиран и готов за употреба. Можете да го използвате за овкусяване на печени картофи, печени зеленчуци и др.

 

Ароматен зехтин с риган и мащерка

 

В чиста стъклена бутилка поставете няколко зърна черен пипер, 1 стрък розмарин и 1 стрък мащерка.  Залейте ги с 200-300мл. зехтин и поставете бутилката на тъмно и хладно място. До 1 седмица зехтинът ще е вече прекрасно ароматизиран и готов за употреба. Можете да го използвате за овкусяване на риба, салати и др.

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.