Ягодов крамбъл
Продукти:
700 гр. ягоди
2 с.л кленов сироп
1 ч.л екстракт от ванилия
щипка млян кардамон
За хрупкавите трохички:
70-80 гр. краве масло
70-80 гр. овесени ядки
70-80 гр. брашно от лимец
70-80 гр. кафява захар
Начин на приготвяне:
- Почистете ягодите и ги разрежете наполовина, а по-големите на четвъртинки. Към тях прибавете кленовия сироп, ваниловия екстракт и кардамона.
- В купа смесете съставките за хрупкавите трохички.
- Изсипете ягодите в съд за печене, а отгоре ги поръсете със сместа за хрупкавите трохички.
- Печете 30мин. на 180°С или докато крамбъла получи златист загар, а пълнежът започне леко да бълбука.