Ябълкова торта с крем от маскарпоне и кленов сироп

Ябълкова торта с крем от маскарпоне и кленов сироп

 

Продукти:

 

За блатовете:

 

3 ябълки

2 яйца

210 гр. пшенично брашно

50 гр. брашно от лимец

150 гр. захар

60 гр. масло

60 мл. прясно мляко

50 мл. олио

2 ч.л бакпулвер

1 с.л екстракт от ванилия

щипка сол

2 ч.л канела

1 ч.л индийско орехче

 

За крема:

 

500 гр. маскарпоне

50 гр. масло

2 ч.л лимонов сок

4-5 с.л кленов сироп

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • В купа разбийте маслото заедно с яйцата и захарта до получаване на пухкава смес. Към тях прибавете млякото, олиото и ваниловия екстракт  и разбийте до получаване на еднородна смес.

 

  • В друга купа смесете двата вида брашно, бакпулвера, солта и подправките. Прибавяйте малко по малко сухите съставки към течните  докато се смесят.

 

  • Настържете или нарежете на малки кубчета предварително измитите и обелени ябълки. Прибавете ги към сместа за блатовете и разбъркайте внимателно.

 

  • Изсипете сместа в намазнена форма за торта и печете в предварително загрята на 180°С фурна за около 50мин.

 

  • За крема разбийте мекото масло с маскарпонето и след това прибавете останалите съставки.

 

  • Разрежете охладения след изпичане блат през средата. Намажете с половината от крема и след това поставете отгоре другия блат. Намажете го с останалия крем  и декорирайте по ваш избор.

 

 

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.