Чили кон карне

Чили кон карне

Продукти:

 

500 гр. кайма (60% телешко , 40% свинско)

400 гр. бял боб (консерва)

400 гр. червен боб (консерва)

200 гр. царевица (консерва)

½ лук

1 с.л. олио 

2 скилидки чесън

300 гр. домати (консервирани/  пресни)

200 мл. доматен сос 

1 дафинов лист

1 с.л кимион

чили

сол

пипер

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • В дълбок тиган запържете нарязаните на ситно лук и чесън. Прибавете каймата като бъркате до раздробявян

 

  • Прибавете нарязаните домати, доматения сос, подправките и чили на вкус. Оставя се на средно силен котлон до сгъстяване( 30-40мин ), като от време на време разбърквате.е.

 

  • Добавете отцедените царевица и двата вида боб. Оставете да къкри 4-5 мин.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.