Тост от червена леща с гуакамоле

Тост от червена леща с гуакамоле

 

Продукти:

 

300гр. червена леща

1 яйце (по избор)

2бр. авокадо

1 лук / червен лук

1 лайм 

2 скилидки чесън

1 домат

сол 

черен пипер

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Накиснете червената леща за една вечер или я сварете за 10-15мин.

 

  • Пасирайте я в блендер и овкусете със сол и черен пипер. По избор можете да добавите 1 яйце, за да хлябът не се разпада след печене.

 

  • Разстелете лещата върху хартия за печене в тава, така че да е с дебелина 2-3см. Печете 30мин. на 180°С.

 

  • За да направите гуакамолето е нужно да пасирате двата броя авокадо, които са добре узряли. Добавете ситно нарязания лук, пресования чесън, щипка сол, сока на 1 лайм или на ½ лимон. Прибавете нарязания на кубчета домат и разбъркайте. 

 

  • Щом хлябът се охлади, застелете с гуакамолето. 

 

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.