Тост от червена леща с гуакамоле
Продукти:
300гр. червена леща
1 яйце (по избор)
2бр. авокадо
1 лук / червен лук
1 лайм
2 скилидки чесън
1 домат
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
- Накиснете червената леща за една вечер или я сварете за 10-15мин.
- Пасирайте я в блендер и овкусете със сол и черен пипер. По избор можете да добавите 1 яйце, за да хлябът не се разпада след печене.
- Разстелете лещата върху хартия за печене в тава, така че да е с дебелина 2-3см. Печете 30мин. на 180°С.
- За да направите гуакамолето е нужно да пасирате двата броя авокадо, които са добре узряли. Добавете ситно нарязания лук, пресования чесън, щипка сол, сока на 1 лайм или на ½ лимон. Прибавете нарязания на кубчета домат и разбъркайте.
- Щом хлябът се охлади, застелете с гуакамолето.