Торта с мандарини
Продукти:
175 мл. олио
200 гр. захар
50 гр. хлебни трохи
100 гр. фино смлени бадеми
2 ч.л бакпулвер
4 яйца
кора на 5 мандарини
За сиропа:
75 гр. захар
сок от 3 мандарини
Начин на приготвяне:
- В купа смесете сухите съставки (захар, хлебни трохи, бакпулвер, смлени бадеми).
- В друг съд смесете останалите продукти – яйцата, олиото и кората на мандарините. Разбийте до смесване на съставките.
- Прибавете сухите съставки към течната смес и разбийте до хомогенност.
- Намазнете стените и дъното на форма за печене на торта с диаметър 20см. Изсипете сместа и печете в предварително загрята на 170°С фурна за 40-50мин.
- За сиропа изцедете сока на трите мандарини, прибавете ги към захарта и оставете сместа да поври 2-3мин (до леко сгъстяване).
- Щом извадите тортата от фурната я оставете да се охлади. Украсете с нарязани мандарини и залейте със сиропа.