Тиквена крем супа

Тиквена крем супа

Продукти:

 

500 гр. тиква

200 гр. моркови

¼ целина

1 скилидка чесън

1 с.л зехтин

сол

пипер

риган

 


 

Начнин на приготвяне:

 

  • Избелете и нарежете на едро тиквата, морковите и целината. Поставете ги в дълбока тенджера заедно с чесъна и ги залейте с вода, около 2 пръста над заеленчуците (2-3 ч.ч вода).  Прибавете зехтина и щипка сол.

 

  • Щом зеленчуците омекнат ги пасирайте с кухненски пасатор директно в тенджерата, като преди това сте изключили котлона. Прибавете 1 ч.л  изсушен риган, сол и пипер на вкус. Върнете сместа на котлона и оставете да се вари още 3-4 мин. Ако супата ви се струва твърде гъста прибавете вода, ако е твърде течна – варете повече време до получаване на желаната гъстота.

 

Супата се поднася с ароматни крутони

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.