Сушени домати

Сушени домати

 

Продукти:

 

1 кг. чери домати(аз използвах сорт „Мила“ – умален вариант на сорт „Рома“)

сол

сушен риган

зехтин

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Нарежете на четвъртинки или половинки предварително измитите и подсушени домати. Изсипете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги посолете. 

 

  • Сушете във фурна загрята на 100°С около 6-7 часа или докато краищата доматите се сбръчкат навътре, а сърцевината остане почти суха. 

 

  • Сушените домати се оставят настрани докато напълно изстинат. След това се поръсват обилно със сушен риган, изсипват се в бурканче и се заливат догоре със зехтин.

(съхранявайте на хладно място ; консумирайте в рамките на 2 месеца)

 



1 thought on “Сушени домати”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.