Сушени домати
Продукти:
1 кг. чери домати(аз използвах сорт „Мила“ – умален вариант на сорт „Рома“)
сол
сушен риган
зехтин
Начин на приготвяне:
- Нарежете на четвъртинки или половинки предварително измитите и подсушени домати. Изсипете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги посолете.
- Сушете във фурна загрята на 100°С около 6-7 часа или докато краищата доматите се сбръчкат навътре, а сърцевината остане почти суха.
- Сушените домати се оставят настрани докато напълно изстинат. След това се поръсват обилно със сушен риган, изсипват се в бурканче и се заливат догоре със зехтин.
(съхранявайте на хладно място ; консумирайте в рамките на 2 месеца)
1 thought on “Сушени домати”