Суров мандаринов мини чийзкейк

Суров мандаринов мини чийзкейк

 

Продукти:

 

Основа:

 

90 гр. сурови бадеми

1 фурма

1 с.л кокосово масло

1 с.л чия

1 с.л кленов сироп

 

Пълнеж:

 

90 гр. сурово кашу

5 с.л мандаринов сок

кора от 1 мандарина

1 с.л кленов сироп

2 с.л кокосово масло

1 с.л джинджифил на прах

1 с.л екстракт от ванилия

1 с.л чия

щипка куркума

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Разтопете кокосовото масло на водна баня. Сложете всички съставки за основата в блендер с изключение на кленовия сироп. Щом всичко се блендира на дребни частици прибавете кленовия сироп и разбъркайте сместа.

 

  • Накиснете кашуто във вода със стайна температура за 2-3 часа или в гореща вода за 15-20 минути. В блендер сложете всички съставки за пълнежа, с изключение на чията. Блендирайте до получаване на хомогенна смес. Щом сместа е готова прибавете чията и разбъркайте.

 

  • В малки рингове сложете от сместа за основата и притиснете, а върху нея разпределете част от сместа и загладете. Сложете чийзкейка в хладилнк за около 2-3 часа, за да стегне.

 

 



3 thoughts on “Суров мандаринов мини чийзкейк”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.