Провансалски хляб

Провансалски хляб

 

 

Продукти:

 

500 гр. брашно от лимец

500 гр. пшенично брашно

800 мл. вода

30 гр. мая

½  с.л захар

1 с.л сол

зехтин 

семена

сушена чубрица

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Смесете двата вида брашно и към тях прибавете солта. В отделен съд разтворете маята във вода на стайна температура и към нея прибавете захарта.

 

  • Щом маята се разтвори прибавете течността към брашното и разбъркайте докато се хомогенизира. Покрийте тестото с леко навлажнена кърпа и оставете да втаса поне за 5-6 часа. 

 

  • Изсипете тестото в тава, покрита с хартия за печене. Намажете го със зехтин и поръсете със семена по ваш избор(аз използвах ленено семе, сусам, пресни тиквени и слънчогледови семки) и чубрица. 

 

  • Печете в предварително загрята на 200°С фурна около 30мин или докато хлябът получи златист загар. 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.