Обърнат ананасов сладкиш
Продукти:
1 ананас
1 ⅓ ч.ч брашно
1 яйце
2 ч.л бакпулвер
щипка сол
¾ ч.ч захар
¾ ч.ч кокосово мляко
1 ч.л екстракт от ванилия
¼ олио
1 с.л сок от лайм
кората на ½ лайм
¼ ч.ч масло
½ ч.ч кафява захар
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата и захарта. След това прибавете олиото, млякото, екстракта от ванилия, сока и кората от лайма. Продължете с разбиването до получаване на хомогенна смес.
- В друга купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Прибавете тази смес към останалите съставки и ги разбийте до получаване на гладка смес.
- Почистете ананаса и го нарежете на тънки шайби(можете да използвате и ананас от консерва, но вкусът и ароматът няма да са същите). Застелете форма за торта с хартия за печене и наредете ананаса отгоре.
- Разтопете маслото на средно силен котлон и добавете кафявата захар към него. Бъркайте докато захарта се разтопи. Щом това се случи залейте наредените шайби ананас с карамела. След това изсипете и останалата смес.
- Печете в предварително загрята на 180°С фурна за 30-40мин. Щом сладкишът е готов го оставете настрани да се охлади, а след това го извадете от формата за торта и го обърнете.