Морковена торта

Морковена торта

 

Продукти:

 

3 яйца

250 гр. моркови

200 гр. захар

250 гр. брашно

80 мл. олио

30 мл. портокалов сок

1 ч.л бакпулвер

¼ ч.л сода бикарбонат

50 гр. орех

1 с.л канела на прах

3 ч.л индийско орехче

 

За крема:

350 гр. крема сирене

200 гр. заквасена сметана

1 с.л екстракт от ванилия

3-4 с.л мед/кленов сироп

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Смесете брашното, бакпулвера, солта, содата и подправките. Отделете 1 с.л от сухата смес и я прибавете към орехите(това се прави, за да не паднат на дъното на тавата, а да се разпределят равномерно).

 

  • Разбийте яйцата и захарта до получаване на пухкава смес. Към тях добавете портокаловия сок и олиото. Прибавете сухите съставки на части към течната смес, а след това прибавете предварително настърганите на ситно ренде моркови. Накрая добавете орехите и разбъркайте сместа.

 

  • Печете в предварително загрята на 180°С фурна за 25-30мин. Щом блата се охлади, го разрежете на две.

 

  • Пригответе крема като смесите всички съставки и ги разбиете до получаване на гладка консистенция. Намажете долния блат с половината крем, а с останалия намажете горната част. Декорирайте по ваш избор.

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.