Кюфтенца от леща
Продукти:
1 ½ ч.ч леща
1 глава червен лук
3-4 скилидки чесън
3 с.л зехтин
5-6 с.л пармезан
½ чили чушка
3 ч.л чубрица
2 ч.л мащерка
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Сварете зелената леща, а след това запържете лука до златисто. Сложете всички съставки в блендер или ги пасирайте до получаване на хомогенна смес. (ако разполагате с пресни подправки ги прибавете по ваш вкус)
- Оформете кюфтенцата с леко намазнени ръце. Печете ги в предварително загрята на 180°С фурна без вентилатор 25-30мин.
- Сервирайте със сос, направен от 2 с.л майонеза, 4-5 с.л кисело мляко, 1 ч.л шарена сол.