Крем супа от червена леща с печено пикантно кашу
(6 порции)
Продукти:
1 ½ ч.ч червена леща
½ глава лук
2 моркова
½ корен от куркума / 1 ч.л куркума на прах
1 ч.л къри
сол
пипер
2 с.л олио
2 ч.ч (250гр.) сурово кашу
2 с.л кокосово масло
2 ч.л къри
½ ч.л кайенски пипер
½ ч.л сол
Начин на приготвяне:
- Настържете морковите, корена от куркума и нарежете лука на ситно. Запържете ги за 2-3мин. в мазнина.
- Към тях прибавете 1л. вода и измитата червена леща. Прибавете кърито на прах и овкусете със сол и черен пипер.
- Оставете лещата да се вари около 30мин. или докато омекне. Пасирайте с блендер, кухненски робот или пасатор.
- Накиснете кашуто в топла вода поне за 30мин. преди да го овкусите.
- Отцедете кашуто и овкусете с подправките и разтопеното кокосово масло. Печете в предварително загрята на 180°С фурна за 10-12мин, като от време на време ги разбърквате.