Крекери
Продукти:
1 лист бутер тесто
1 яйце
¼ ч.ч настърган пармезан
½ ч.ч настърган кашкавал
1 ч.л риган
1 ч.л пипер
2 ч.л чесън на прах
Начин на приготвяне:
- В купа смесете настърганите пармезан, кашкавал, ригана, пипера и чесъна на прах.
- Разбийте яйцето и с него намажете тънък слой върху бутер тестото. Поръсете половината тесто с част от сместа. Прегънете го на две и намажете повърхността отново с тънък слой от разбитото яйце. Поръсете с останалата смес от настърганите пармезан и кашкавал.
- Нарежете тестото на ленти през 1см. и ги усучете. Поставете ги върху хартия за печене в тава и ги намажете с останалата яйчена смес. Печете в предварително загрята на 200°С фурна за около 15мин или до получаване на златист загар.
- Оставете да изстинат и поднесете.