Какаови палачинки с портокалов крем
Продукти:
1 яйце
2 ч.ч ( 400гр.) брашно
½ ч.л бакпулвер
5 с.л какао
щипка сол
100 г.р захар
1 с.л ванилов екстракт
1 с.л масло
1 ¼ прясно мляко
125 г.р крема сирене
200 г.р заквасена сметана
сок от 1 портокал
кора от 1 портокал
кленов сироп
Начин на приготвяне:
- Смесете млякото, маслото, ваниловия екстракт и яйцето в купа. Разбиите ги докато не стане пухкава смес.
- В друга купа смесете сухите съставки – брашното, какаото, захарта, бакпулвера и солта.
- Започнете да прибавяте на части сухата смес към другата, като през това време я разбивате с миксер.
- Включете котлона на средна степен и сложете в плоския тиган 1 с.л кокосово масло. С помощта на малък черпак изсипете 2 пъти от сместта и леко разстелете.
За крема:
- Смесете сметаната, крема сиренето, сокът и кората от 1 портокал. Овкусете с кленов сироп на вкус. Разбийте с миксер до получаване на гладка смес.
Здравейте! Ще приготвям палачинките и искам да попитам относно количеството на брашното. При мен 1 ч.ч. е около 230 гр, а вие пишете, че е 400 гр. Всъщност 1 ч.ч. или 400 гр. е нужното количество? Благодря! 🙂
Здравейте! Количеството трябва да бъде 400гр. брашно – към 2 ч.ч. Веднага ще поправя грешката. Благодаря! 🙂
Благодаря ви! И макар да е ясно, да попитам, след като изпържа палачинките трябва да ги охладя и тогава да ги намажа със сместа, нали? Трябва ли да престоят преди да се консумарита или? Отново ви благодаря! 🙂
Добре е да ги охладите първо, иначе кремът ще се разтече. Не е нужно да престояват преди да се консумират 🙂