Домашна гранола

Домашна гранола

 

Продукти:

 

300-400 гр. мюсли

100 гр. сурови бадеми

100 гр. сурови лешници

50 гр. сурови орехи

100 гр. сушени боровинки

50 гр. годжи бери

3 с.л кокосово масло

4 с.л кленов сироп/мед

30 гр. конопено семе

2 ч.л индийско орехче

3 ч.л канела

1 с.л ванилов екстракт

щипка сол

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Към мюслито прибавете ядките, конопеното семе, индийското орехче, канелата, кленовия сироп, солта, екстрактът от ванилия и кокосовото масло. Смесете добре съставките и разстелете сместа върху тава, предварително покрита с хартия за печене.

 

  • Печете в предварително загрята на 190°С за 10-15мин. или докато гранолата получи златист загар. Разбърквайте от време на време сместа, за да не загори. Щом е готова прибавете сушените боровинки и годжи бери. Разбъркайте добре.

 

  • След като гранолата се охлади можете да я поставите в буркан и по този начин да я съхранявате. 
    Поднесете с кисело или прясно мляко.

 

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.