Домашен корнфлейкс – мини бисквитки [веган]
Продукти:
½ ч.ч кокосова захар
¼ ч.ч кокосово масло
1 ч.л ванилов екстракт
1 ⅔ ч.ч (170 гр) кокосово/овесено брашно
½ ч.л бакпулвер
100 гр. черен шоколад
1 с.л чиа
Начин на приготвяне:
- Накиснете лененото семе/чиата в 3с.л вода. Разбийте кокосовата захар, ваниловия екстракт и кокосовото масло. Към тях прибавете вече набъбналата чиа/ленено семе и разбъркайте сместа отново.
- Прибавете брашното, бакпулвера и натрошения, на малки парченца, шоколад. Смесете съставките до получаване на тесто, а след това оформете малки топчета от него.
- Печете в предварително загрята на 170°С фурна за 8-10мин.