Джинджифилова торта с канелен крем

Джинджифилова торта с канелен крем

 

Продукти:

 

350 гр. брашно

330 гр. захар

3 яйца

200 гр. масло

200 мл. течна готварска сметана

1 ч.л сода бикарбонат

1 ч.л бакпулвер

щипка сол

2 с.л мед

1 с.л екстракт от карамфил и мандарина

1 с.л сок от мандарина

кора от мандарина

3 с.л захаросан джинджифил 

1 с.л канела

1 с.л джинджифил на прах

2 ч.л индийско орехче

 

За крема:

 

400 гр. заквасена сметана

300 гр. крема сирене

80-100 гр. пудра захар

2-3 с.л канела

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Смесете сухите съставки(брашно, сода бикарбонат, бакпулвер, подправки,сол). В друга купа разбийте яйцата, захарта, маслото и настърганата кора от мандарина докато стане пухкава смес. Към нея прибавете сока от мандарина, екстракта от карамфил и мандарина, сметаната и разбъркайте.

 

  • Прибавете сухите съставки към останалата смес като ги прибавяте на малки дози докато разбивате с миксер. След като се получи хомогенна смес прибавете накълцания на ситно захаросан джинджифил и разбъркайте внимателно.

 

  • Изсипете сместа в леко намазнена форма за торта и печете във фурна загрята на 180°С за 25-30 или докато получи кафеникав загар. След като блата се охлади го разрежете наполовина.

 

  • Смесете всички съставки за крема и ги разбийте с миксера докато се получи гладка смес. Намажете първия блат с половината от сместа, а с другата половина – втория. Декорирайте по избор. 

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.