Греяно вино

Греяно вино

 

Продукти:

 

1 л. червено вино

¼ ч.ч захар

1 червена ябълка

1 пръчка канела

7-8 зрънца карамфил

3-4 зрънца черен пипер

2 звездовидни анасона

1 портокал

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Изсипете виното в тенджера и към него прибавете захарта и подправките. Включете на средно силен котлон. Добавете нарязаната на големи парчета ябълка, изстискайте половината сок от портокала и прибавете няколко резена от кората му. 

 

  • Бъркайте виното докато захарта се разтопи(не позволявайте да завира), а след това го отдръпнете от котлона и оставете настрани докато подправките отпуснат ароматите си.

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.