Ананасов пудинг с хляб
Продукти:
4 яйца
½ ч.ч захар
¼ ч.ч кленов сироп
щипка сол
щипка канела
1 ч.ч кокосово мляко
1 ч.ч сладкарска сметана
5 ч.ч ( 300гр ) хляб
2 ч.ч ананас
пудра захар
Начин на приготвяне:
- В купа разбийте яйцата, захарта и кленовия сироп. Към тях прибавете млякотто, сметаната, солта и канелата.
- Накъсайте хляба на средно големи парчета и ги потопете в сместа. Оставете ги в хладилник за 15-20мин, докато я попият.
- Обелете и нарежете ананаса на парчета с големина 1-1,5см. Прибавете ги към хляба и разбъркайте. Изсипете сместа във форма за торта, като предварително сте я намазнили с олио.
- Печете в предварително загрята на 180°С фурна за 50-60мин или доката пудинга не получи хубав златист загар.
- Оставете да се охлади и поръсете с пудра захар.