Боядисване на яйца с натурални продукти
Извадете яйцата от хладилника 15-20мин, за да се темперират. Наредете яйцата в тенджера и налейте вода(1 пръст над яйцата). Към нея прибавете 1с.л. сол. След като водата заври, намалете огъня. За твърдо сварени яйца ги варете 8-10мин. Не ги обливайте със студена вода, оставете ги в тенджерата.
-
Жълт цвят:
Настържете на ситно ренде 3-4 корена от куркума. Залейте ги с 300мл. вряла вода. Прибавете 1с.л оцет.
-
Розов цвят:
Настържете на ситно ренде 150гр. червено цвекло. Залейте го с 300мл. вряла вода. Прибавете 1с.л оцет.
-
Червеникав цвят:
Сварете 3-4 шепи люспи от червен лук в 300мл. вода. Прибавете 1с.л оцет.
-
Бежов цвят
Сварете 3-4 шепи люспи от лук в 300мл. вода. Прибавете 1с.л оцет.
Използвайте бели яйца.
Оставете ги да престоят минимум 10мин. в боите.
Ето и една идея за декорация на великденските яйца, без да се налага да ги боядисвате 🙂